СБУ в Запоріжжі взяла мережевого агента-“кремлебота”

 

Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність мешканця Запоріжжя, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах.

Як повідомляє прес-центр СБУ, “за завданням кураторів з т.зв. “ДНР”, чоловік розміщував в інтернеті на різних інформаційно-політичних сторінках антиукраїнські матеріали із закликами до насильницької зміни конституційного ладу. Запоріжець також закликав до акцій громадської непокори діючій владі, розміщував іншу інформацію для збільшення соціальної напруги в суспільстві та дестабілізації суспільно-політичної обстановки в регіоні.
Себе він позиціонував як прихильника ідеї створення фейкової «Запорізької народної республіки» у складі так званої «Новоросії»”.

Співробітники спецслужби встановили, що в 2015 та на початку 2016 року чоловік з власної ініціативи через мережу інтернет передавав ФСБ зібрані ним персональні дані, адреси, номери телефонів представників патріотичних організацій та проукраїнських діячів регіону.

Інтернет-агітатор пересилав своїм кураторам також зібрані ним відео- та фотоматеріали з детальним описом охорони та слабких місць, стратегічних та оборонних об’єктів регіону.
За оперативними даними, ця інформація використовувалася для підготовки диверсій на території Запорізької області.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у запорожця комп’ютерну техніку з доказами антиукраїнської діяльності. Тривають оперативно-слідчі дії.

Із повідомлення не зрозуміло, чи арештований “кремлебот”.

Читайте також:
На Луганщині СБУ викрила майора МВС у роботі на російську спецслужбу

На Донбасі СБУ затримала бойовика й інформатора “сепарів”

СБУ викрила запорізьку компанію, яка хотіла вкрасти 11 млн.
на фіктивних будівельних роботах в АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна