СБУ викрила запорізьку компанію, яка хотіла вкрасти 11 млн. на фіктивних будівельних роботах в АТО

 

Співробітники Служби безпеки України попередили факт незаконної розтрати майже 11 млн. грн. із держбюджету, виділених на будівництво фортифікаційних споруд у зоні проведення антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Посадовці Запорізької облдержадміністрації уклали угоду з місцевим підприємством на проведення відповідних будівельних робіт для АТО. Чиновники діяли згідно з постановою Кабінету Міністрів України “Про деякі питання забезпечення у 2015 році будівництва інженерних споруд з метою зміцнення обороноздатності держави”.
У вересні – грудні 2015 року підрядник надав акти виконаних робіт, які свідчили про виконання замовлення. На підставі цих документів комерсанти розраховували отримати майже 11 мільйонів гривень.

Але, інформує сайт СБУ, співробітники спецслужби встановили, що частина вказаних в актах робіт була виконана раніше субпідрядними організаціями, за які проведено повний розрахунок. Деякі роботи, що вказані в документації, взагалі не виконувалися.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – “привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою”.
Такі злочини караються позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Тривають оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до спроби розтрати державних коштів.

Читайте також:
На Луганщині СБУ викрила майора МВС у роботі на російську спецслужбу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна