Україна закриє пункти пропуску з “ДНР”, якщо обстріли триватимуть

 

Українська сторона заявляє, що КПВВ (контрольні пункти в’їзду й виїзду) на лінії розмежування закриються з 1 лютого, якщо не припиняться обстріли з боку проросійських бойовиків.
Про це повідомили голови Донецької й Луганської військово-цивільних адміністарцій.

“29 січня російські терористичні війська обстріляли КПВВ “Мар’їнка” і територію біля смт Зайцеве. Вчора було обстріляно пункт пропуску в районі Майорська, внаслідок чого поранення отримали військовослужбовці, а техніка посічена осколками”, – підкреслив у своєму “Фейсбуці” голова ДонОВЦА Павло Жебрівський.

“Після консультацій з керівником штабу АТО мною було прийнято рішення, що у випадку продовження обстрілів цієї ночі контрольні пункти в’їзду-виїзду в районі населених пунктів Зайцеве і Мар’їнки вранці 1 лютого не відкриються. Їхня діяльність буде тимчасово зупинена, поки ситуація не стабілізується”, – заявив Жебрівський.

“Якщо до завтрашнього ранку обстрілів з тимчасово окупованої території не буде, то дані КПВВ відкриються. Водночас питання їх подальшої роботи залишається на особливому контролі Донецької обласної військово-цивільної адміністрації спільно зі штабом АТО”, – зазначив голова ДонОВЦА.

Трохи раніше голова ЛугОВЦА Георгій Тука повідомив: “У штабі АТО розглядається питання про тимчасове закриття пунктів перетину лінії розмежування. Таке рішення обумовлено зростанням провокаційних обстрілів з боку терористів. Багато разів попереджали: безпека і припинення вогню – обов’язкова умова функціонування КПВВ”.

“Однак, ми продовжуємо підготовку для відкриття [нова] КПВВ в Золотому Луганської області”, – додав Тука.

Читайте також:
Штаб АТО оприлюднив фото- й відеодокази обстрілу бойовиками КПВВ “Мар’їнка”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна