Штаб АТО оприлюднив фото- й відеодокази обстрілу бойовиками КПВВ “Мар’їнка”

 

Прес-центр штабу АТО сьогодні оприлюднив фото- й відеодокази обстрілу бойовиками контрольного пункту в’їзду/виїзду “Мар’їнка”, що стався пізно ввечері 28 січня.

Інформагенції та сайти сепаратистів називали цей обстріл “провокацією Збройних сил України” і навіть попередили про те, що ЗСУ нібито готують нову провокацію – “з жертвами серед спостерігачів місії ОБСЄ, аби звинуватити в цьому армію ДНР і замінити ОБСЄ на міжнародні військові контингенти”.

У свою чергу прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у “Фейсбуці” заявив: “Російсько-терористичні війська продовжують активно обстрілювати не лише позиції сил АТО, а й домівки мирних мешканців та об’єкти інфраструктури. Разом з цим глашатаї фейкових утворень не припиняють поширювати брехні, перекидаючи провину за свої злочини на Збройні сили України…
Насправді, 28 січня о 21:10 проросійські найманці (…) з БМП та АГС обстріляли контрольний пункт в’їзду/виїзду “Мар’їнка” Державної прикордонної служби України. 30 січня 2016 року о 22:20 під мінометний обстріл бойовиків потрапив український блокпост, розташований неподалік контрольного пункту “Майорськ”.
За оперативною інформацією, члени терористичної організації “ДНР” в подальшому готують подібні провокації на Артемівському напрямку”.

“У зв’язку з тим, що кількість провокативних обстрілів прокремлівськими бойовиками українських контрольних пунктів в’їзду/виїзду дедалі збільшується, та щоб зірвати можливу провокацію бойовиків (обстріл колони цивільних автомобілів на одному з КПВВ, яку анонсував г-н Басурін) , командування сил АТО на території Донецької та Луганської областей розглядає можливість тимчасового закриття контрольних пунктів в’їзду/виїзду, з відповідним зверненням до міжнародних організацій, які займаються моніторингом виконання Мінських домовленостей”, – інформує штаб АТО.

Як доказ прес-центр штабу АТО публікує фото наслідків обстрілу терористами КПВВ “Мар’їнка”, напрямок, з якого вівся вогонь, а також відео з камер спостереження, де зафіксовано момент обстрілу:

обстріл КПВВ Мар'їнка 3

обстріл КПВВ Мар'їнка 1

обстріл КПВВ Мар'їнка 2

обстріл КПВВ Мар'їнка

Фото: прес-центр штабу АТО

Фото: прес-центр штабу АТО

Читайте також:
“Сепари” відхилили пропозицію Києва залучити до виборів в “ДНР/ЛНР” контингент ООН

Альтернатива київським копам: у”ДНР” запустили академію “сепарської поліції”.
ФОТО, ВІДЕО, ПЛАГІАТ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна