Військового прокурора сил АТО викрили на незаконному мільйонному збагаченні

 

Цивільна дружина військового прокурора сил АТО Ірина Німець у 2014 році придбала позашляховик вартістю 1,21 млн. грн., хоча її офіційний дохід той рік складав 1 тис. 687 грн.
Про це свідчить ухвала Солом’янського райсуду від 15 січня 2016 року, передають “Наші гроші“.

У рамках кримінального провадження щодо можливого незаконного збагачення (ст.368-2 Кримінального кодексу України) військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика Національне антикорупційне бюро звернулося до суду з проханням надати доступ до документів щодо придбання позашляховиків співмешканкою Іриною Німець та матір’ю прокурора Світланою Кулик.

Ідеться про автомобіль Toyota Land Cruiser 200 вартістю 1,21 млн грн, придбаний Іриною Німець, а також Тoyota RAV4 вартістю 459 тис. грн, оформлений на Світлану Кулик.
Обидві автівки 2014 року випуску і придбані того ж року.

Видання зазначає, що жоден із цих автомобілів не зазначений у декларації Кулика за 2014 рік, оскільки ні матір, ні цивільну дружину, котра, за даними слідства, є матір’ю його дітей, прокурор у декларації в розділ “члени родини” не вписав.

Згідно з договорами купівлі-продажу вказаних автівок, розрахунок за позашляховики мав здійснюватися безготівковим платежем на рахунок фірми-постачальника в “Креді агріколь банк”. Розрахунок за обидві машини здійснювався шляхом перерахування з одного і того ж рахунку в “Діамантбанку”. На рахунок у “Діаментбанк” кошти вносилися готівкою, про що свідчать відповідні квитанції.
Відтак фактично позашляховики купували за готівку, пояснює НАБУ.

Обґрунтовуючи необхідність перевірки обставин придбання автівок співмешканкою Кулика, НАБУ вказало той факт, що, згідно з даними Державної фіскальної служби, офіційний дохід Німець у 2014 році, тобто в рік придбання автомобіля, становив 1 тис. 687 грн., а сукупний дохід за останні десять років (2005-2015) – 111 тис. 962 грн. Це в 10 разів менше від вартості придбаної автівки, наголошують “Наші гроші”.

Стало відомо, що для з’ясування розміру видатків прокурора Кулика, його цивільної дружини та матері суд задовольнив прохання НАБУ й надав доступ до банківських документів.

Раніше стало відомо, що в 2014 році Костянтин Кулик задекларував трикімнатну квартиру загальною площею 249,3 кв м в елітному ЖК “Диптомат-хол” у центрі Києва (вул. Жилянська, 59). Законність набуття цієї квартири зараз теж перевіряє НАБУ.
Це помешкання раніше було заарештоване в іншій справі харківським судом, і детективи Антикорупційного бюро наразі також перевіряють обставини цієї справи.

"Дипломат-хол". Фото: akengineering.ua

“Дипломат-хол”. Фото: akengineering.ua

У цьому ж житловому комплексі поруч квартири мають Світлана Кулик та Ірина Німець.

Німець придбала нежитлове приміщення на 88 кв.м. у тому ж 2014 році, а в 2015-му – ще два гаражі на 21 і 14 кв.м.

Окрім того, НАБУ наразі встановило, що Німець відвідує спортивний клуб “Царський”, де річний абонемент коштує від 40 до 520 тис. грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна