Суд у Лондоні назвав убивць автора книги “ФСБ підриває Росію”. Путін – “імовірно причетний”

 

Суддя Високого суду Лондона Роберт Оуен за підсумками публічного дізнання назвав винних у вбивстві в Лондоні колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка.
Суддя дійшов висновку, що винні у вбивстві – депутат Держдуми Андрій Луговий і підприємець Дмитро Ковтун, передає The Guardian.
Раніше вони обидва заперечували свою провину.

Також Лондонський суд визнав президента Росії Володимира Путіна “ймовірно причетним” до загибелі Литвиненка.
Публічне дізнання дійшло висновку, що існує велика ймовірність того, що екс-співробітника ФСБ отруїли за особистим наказом нинішнього президента Росії, пише The Guardian із посиланням на представлені сьогодні результати публічного дізнання судді Оуена.

Довідка
Олександр Литвиненко (1962-2006) — працівник радянських і російських спецслужб у 1988-1999 рр., згодом політичний емігрант, близький до Бориса Березовського, опонент уряду Путіна.
Автор книжки “ФСБ підриває Росію”, в якій описано шлях приходу Путіна до влади.
Помер у Лондоні від променевої хвороби, спричиненої полонієм.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна