Південна Корея може відправити військовий персонал в Україну

Південна Корея розглядає можливість відправлення своїх військових в Україну після того, як КНДР відправила війська на підтримку Росії.

Про це повідомляє Newsweek.

Як пише агенція, південнокорейські ЗМІ, посилаючись на представника розвідки повідомляють, що уряд і військові Південної Кореї “розглядають план відправки відповідної кількості персоналу, включаючи офіцерів розвідки що спеціалізуються на Північній Кореї та експертів з тактики супротивника” в Україну.

Зазначається, що південнокорейський персонал в Україні проводитиме допити або надаватиме послуги перекладача, якщо солдати з КНДР потраплять у полон до український військ. Вони також нададуть Києву інформацію про військову тактику, доктрину та операції Північної Кореї.

Пізніше під час брифінгу Міністерство оборони Південної Кореї заявило, що із “відкритим ставленням” розгляне заходи щодо можливих поставок летальної зброї в Україну.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна