Після розслідування Bihus.Info. Кличко відсторонив свого заступника Прокопіва від обов’язків і звернувся до правоохоронців

Міський голова Києва Віталій Кличко відсторонив від виконання обов’язків заступника голови КМДА Володимира Прокопіва та звернувся до правоохоронців після розслідування журналістів Bihus.Infо щодо заволодіння низкою об’єктів комунальної нерухомості в столиці друзями посадовця.

Про це Кличко написав у Telegram.

“Я звертаюся до правоохоронних і антикорупційних органів перевірити факти, викладені журналістами-розслідувачами Bihus.Info щодо заступника голови КМДА Володимира Прокопіва”, — ідеться дослівно в повідомленні мера.

Кличко додав, що на час перевірки, задля її об’єктивності, він відсторонює Прокопіва від виконання обов’язків заступника голови КМДА із самоврядних повноважень.

Сам ж Прокопів заявив, що готовий і відкритий до перевірки, оскільки для нього важливі “репутація та чесне ім’я родини”.

“За всі роки своєї публічної діяльності, роботи в органах місцевого самоврядування, на державній службі я завжди був відкритим до журналістів.
Що, власне, вони і підтвердили у своєму матеріалі. Я не маю чого приховувати, тому і сам, коли почали телефонувати родичам та моїм друзям, запросив їх на чесну розмову. Майже дві години я відповідав на усі запитання, які цікавили журналістів. Я з повагою ставлюся до роботи правоохоронних органів та інших контролюючих державних служб”, – зазначив він.
Володимир Прокопів також заявив, що за посаду заступника голови КМДА ніколи не тримався, “тому написав заяву на звільнення на ім’я Київського міського голови”.

Розслідування Bihus.Infо. Контекст

Раніше журналісти-розслідувачі з’ясували, що родина Володимира Прокопіва скупила чимало нерухомості по всьому Києву за роки його роботи в Київраді та КМДА.

А двоє друзів заступника голови КМДА – Олександр Поштарюк і Андрій Стеценко – через приватні компанії отримали у власність щонайменше шість об’єктів нерухомості, які раніше належали місту.

Довідково: Володимир Прокопів – депутат Київради з 2014 року, очільник фракції “Європейська солідарність”. Півтора року очолював земельну комісію (2014-2015), також був секретарем міської ради (2015-2019), а пізніше став одним із заступників Віталія Кличка (з 2021).

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна