У Дніпрі невідомі вдруге розбили пам’ятну дошку “кіборгу” Андрію Широкову

У Дніпрі невідомі вдруге розбили пам’ятну дошку оборонцеві Донецького аеропорту Андрію Широкову з позивним “Сім’янин” на будівлі залізничного коледжу, де він навчався.

Про це в понеділок, 21 жовтня, повідомила в коментарі “Радіо Свобода” вдова загиблого бійця Ганна Счасна-Гарус.

За її словами, розбиту дошку помітили цієї суботи, 19 жовтня. Вперше її пошкодили у ніч на 28 грудня 2023 року. У квітні нинішнього року, говорить Ганна, вона відновила меморіальний знак власним коштом. Саму дошку, розповіла жінка, п’ять років тому також встановлювала за свої гроші.

“Я не лише відновила дошку власним коштом, а й встановила камеру на два вічка. Я встановила відеонагляд, у мене є майстер, який мені допоміг. Це обійшлося близько 30 тисяч гривень. Виявилося, що на момент інциденту камера не працювала. Тим часом на коледжі, окрім дошки моєму чоловікові, є ще дві меморіальні знаки – російському поету Дмитру Кедріну та радянському конструктору Івану Гваю. Їх ніхто не чіпає. Я хочу, щоб наше суспільство довело справу до кінця: по-перше, покарало винних у вандалізмі щодо дошки моєму чоловікові, по-друге, зняло ці два барельєфи”, – сказала Ганна Счасна-Гарус.

Поліція міста прийняла заяву про злочин, яку подала вдова.

Нагадаємо, що в 2018 році, в Дніпрі відкрили пам’ятну дошку оборонцеві Донецького аеропорту Андрію Широкову.

Читайте також:
У Дніпрі невідомі розбили пам’ятну дошку “кіборгу” Андрію Широкову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна