“План перемоги” Зеленського звучить як фантастика. З іншого боку — раніше такою ж фантастикою були Patriot, Storm Shadow, F-16, – нардеп від “Голосу” Лозинський

Роман Лозинський
народний депутат України (фракція “Голос”)

(FB)

Чудові пункти плану (який представив у Верховній Раді президент Володимир Зеленський 16 жовтня – “Н”), мені подобається.

Запрошення в НАТО і вступ в ЄС, удари вглиб росії і буферні зони, репарації та 300 млрд активів, підтримка економіки…

Відкрите питання — “як цього досягнути?”

Сьогодні я у відрядженні і не мав змоги бути в парламенті, щоб вживу почути від Верховного головнокомандувача довгоочікуваний план. Але колеги вже ознайомили, тож маю кілька думок.

“План перемоги” звучить як фантастика. З одного боку.

З іншого боку — раніше такою ж фантастикою були Patriot, Storm Shadow, F-16, як і потоплення значної частини Чорноморського флоту РФ і контроль шматка Курщини.

Все залежить від рішень партнерів і успішності нашої дипломатії.

Тому я з колегами зараз у Брюсселі. В кабінетах і коридорах, де відбувається пояснення, переконання, і врешті прийняття складних рішень.

Тому не може бути ніяких міжусобиць між владою і опозицією, скасування відряджень депутатам-ветеранам з-поза монобільшості на Мюнхенські конференції та іншої ганьби.

Крім того, не має бути блокування ініціатив опозиційних політиків, які сприяють Перемозі. Четвертий місяць на підписання президента чекає мій із колегами закон #9559д про “донати” на Сили оборони з місцевих бюджетів. Мільярди гривень заблоковані одним підписом, поки триває бюджетний процес у громадах…

Процитую президента і хочу, щоб і він сам, і всі в його офісі та президентській партії дотримувалися цього ж принципу: “Ми не воюємо один з одним, ми воюємо з ворогом, ми воюємо з Росією. Всередині України ворогів немає. Якщо втратимо єдність в Україні — втратимо єдність в Європі — втратимо підтримку світу = програємо війну”.

Президент не пояснив, як планує досягати реалізації цих пунктів.

Не факт, що це треба оприлюднювати.

Зі свого боку можу лише побажати успіху і зробити все від мене залежне, щоб зробити неможливе можливим.
Така позиція має зараз бути в кожного політика, посадовця, в кожного українця.

Читайте також:
Зеленський в Раді представив План перемоги України. ВІДЕО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна