Правоохоронці виявили канал надходження трофейної зброї РФ у західні регіони України

Нелегальний канал постачання та збуту російської зброї у ході спецоперації викрили правоохоронці – незаконний бізнес кілька місяців тому організував 26-річний житель Житомирщини. Зброю із зони ведення бойових дій йому надсилали друзі.

Про це в середу, 9 жовтня, повідомив відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Відомо, що клієнтами підозрюваного були жителі Тернопільської, Львівської, Полтавської, Дніпропетровської, Івано-Франківської та Житомирської областей.

“Один із покупців – 51-річний уродженець Дрогобича. Він придбав понад 20 гранат разом із запалами та майже кілограм тротилових шашок. Усе це зберігав у квартирі. У ході спецоперації працівники поліції спільно із представниками СБУ, за силової підтримки бійців спецпідрозділу поліції КОРД, провели на території п’яти областей дев’ять обшуків”, – йдеться в повідомленні.

Серед вилученого: два автомати АК-74, постріл до протитанкового гранатомету РПГ-7, мінометну міну калібру 120 мм, підствольний гранатомет, 29 ручних бойових гранат із запалами, 17 порохових зарядів до мінометних мін, вибухові речовини, димові шашки та майже 4 тисячі набоїв різного калібру.

Усю зброю та вибухонебезпечні предмети слідчі поліції направили на експертизу.

Обом фігурантам уже оголосили підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Правоохоронці встановлюють осіб, які постачали зброю жителю Житомирщини. Триває слідство.

Читайте також:
Правоохоронці затримали ще дві групи чорних зброярів, які продавали трофейні арсенали криміналітету

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна