Росіяни завдали подвійного удару по медзакладу й житловому кварталу в Сумах: щонайменше 9 загиблих. ОНОВЛЕНО

оновлено

Вранці 28 вересня російські війська завдали подвійного авіаційного удару по Сумах.

Про обстріли повідомили в Сумській ОВА.

Перший удар завдали по закладу охорони здоров’я в обласному центрі, застосувавши БпЛА типу Shahed.

Як початково повідомив голова міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, у результаті атаки загинуло щонайменше шестеро людей.

“Внаслідок першого обстрілу загинула 1 людина, зазнало руйнувань перекриття декількох поверхів лікарні. Розпочалася евакуація пацієнтів та персоналу. Для допомоги людям на місце обстрілу прибули рятувальники та поліцейські. Тоді ж, під час евакуації хворих, ворог знову завдав удару. Станом на зараз відомо про 6 загиблих, серед яких поліцейський. Ще одного поліцейського поранено”, — розповів міністр о 9:20.

На місці працюють всі необхідні служби. Наслідки атаки росіян уточнюються.

Одразу ворог здійснив і повторний удар “шахедом”, цього разу спрямувавши БпЛА на житловий сектор.

ОНОВЛЕНО. О пів на одинадцяту Сумська ОВА поінформувала, що, за уточненими даними, внаслідок атаки ворожих “шахедів” на місто Суми попередньо 7 загиблих і 12 тяжких поранених.

Після 11-ї години президент Володимир Зеленський повідомив, що наразі відомо про 8 загиблих, 11 людей поранено, із лікарні евакуйовано 113 пацієнтів.

“Триває рятувальна операція. Ліквідовуємо наслідки, рятуємо життя. Робимо максимум, щоб надати нашим людям необхідну допомогу. Усім у світі, хто говорить про цю війну, варто звертати увагу, куди бʼє Росія. Вони воюють з лікарнями, цивільними обʼєктами, життями людей. Примусити Росію до миру може лише сила. Мир через силу – тільки це єдиний правильний шлях. Дякую всім, хто допомагає нам на цьому шляху”, – зазначив президент України.

ліквідація наслідків - удар Росії шахедами по медзакладах у Сумах 28 вересня 2024 ліквідація наслідків - удар Росії шахедами по медзакладах у Сумах 28 вересня 2024 ліквідація наслідків - удар Росії шахедами по медзакладах у Сумах 28 вересня 2024 ліквідація наслідків - удар Росії шахедами по медзакладах у Сумах 28 вересня 2024 ліквідація наслідків - удар Росії шахедами по медзакладах у Сумах 28 вересня 2024
<
>

Об 11:38 ОВА повідомила про те, що кількість загиблих від ранкового ворожого удару по медичних закладах Сум збільшилася: “Наразі встановлено, що загинуло 9 людей, 12 отримали поранення різного ступеня тяжкості”.

Читайте також:
Вночі ППО збила 71 з 77 запущених Росією повітряних цілей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна