Гуманітарний координатор ООН в Україні засудив удар росіян по лікарні в Сумах

Координатор системи ООН і гуманітарний координатор в Україні Матіас Шмале засудив авіаудар, якого російські війська завдали по лікарні святого Пантелеймона в Сумах вранці 28 вересня.

Відповідна заява з’явилася на сайті ООН в Україні.

“Я обурений ударами Збройних сил Російської Федерації сьогодні вранці, унаслідок яких було пошкоджено лікарню в місті Суми на північному сході України та загинули та отримали поранення кілька людей. Місця надання медичної допомоги завжди мають бути в безпеці та не мають потерпати від такого жахливого впливу бойових дій”, — зазначив Шмале.

Також він підвреслив, що через повторний удар поранені постраждали ще більше, а рятувальники не мали змоги проводити рятувальну операцію.

“Удари по поранених та тих, хто їм надає їм допомогу, заборонені міжнародним гуманітарним правом. Цивільне населення та цивільна інфраструктура не мішень”, — додав гуманітарний координатор.

Контекст

Як писала “Новинарняраніше, вранці 28 вересня росіяни завдали удару “шахедами” по клінічній лікарні святого Пантелеймона у Сумах, зросла. Щонайменше дев’ятеро людей загинуло, 12 отримали поранення. З лікарні евакуйовано 113 пацієнтів. Триває рятувальна операція.

Як розповів у коментарі “Суспільному” директор лікарні Володимир Поцелуєв, у медзакладі зруйноване приймальне відділення, травмпункт та четвертий поверх. Тяжкопоранених пацієнтів перевели до реанімації інших медзакладів.

Читайте також:
Російські окупанти вдарили по магазину й багатоповерхівці на Донеччині: двоє людей загинули, восьмеро поранених

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна