З’явилися супутникові знімки наслідків удару по арсеналу “Тихорецьк” на Кубані

Після атаки безпілотників на російський склад боєприпасів у місті Тихорецьк Краснодарського краю РФ досі триває пожежа.

Супутникові знімки з наслідками удару опублікували “Схеми”.

На знімках з супутника Sentinel-2 за 21 вересня, що доступні на платформі EO Browser, видні наслідки нічної атаки на російський склад боєприпасів — там триває пожежа. Цей військовий обʼєкт розташований на північ від селища Кам’яний Тихорецького району, що у Краснодарському краї Росії.

На супутниковому знімку також видно, що пожежа триває і біля військового аеродрому міста Тихорецьк, який знаходиться неподалік від складу боєприпасів.

На мапі OpenStreetMap ці склади позначені, як військова частина №57229-41. У російських відкритих джерелах є згадки про приналежність цього підрозділу до центру матеріально-технічного забезпечення Південного військового округу РФ.

Згідно з дослідженням вашингтонського Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS), цей склад також називають 719-ю базою артилерійських боєприпасів. У лютому 2024 року, в CSIS повідомили, що за останній рік на цій базі спостерігається підвищена активність й помітне її збільшення. Згідно з доповіддю аналітиків CSIS, у жовтні 2023 року Білий дім підтвердив, що саме ця російська база — основна у РФ для зберігання північнокорейських боєприпасів.

В ніч на 21 вересня, російські медіа повідомили про вибухи поблизу однієї з військових частин у Тихорецькому районі. Пізніше губернатор Краснодарського краю заявив, що унаслідок пожежі детонували вибухонебезпечні предмети.

На відео з місця події, які ширяться соцмережами, видно клуби диму.

Контекст

У ніч на 21 вересня безпілотники атакували склад з боєприпасами в російському селищі Кам’яний Тихорецького району Краснодарського краю, внаслідок чого відбулася детонація й масштабна пожежа.

 

Згодом у Генштабі ЗСУ заявили, що це результат роботи Сил оборони України. Там зазначили, що арсенал “Тихорецьк” входить в трійку найбільших баз зберігання боєприпасів окупантів та є одним з ключових в логістичній системі російських військ.

За наявною інформацією, в момент удару на території арсеналу знаходився черговий ешелон, який доставив щонайменше 2 тисячі тонн боєприпасів, зокрема і з КНДР. Атаковано також радіолокаційну станцію “Подльот”, що виявляла повітряні цілі в напрямку арсеналу.

Читайте також:
Дрони СБУ вразили аеродром “Шайковка” в Калузькій області, — джерела

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна