Сили оборони України розширили плацдарм на Курщині, – ISW

Сили оборони України продовжують штурмові дії в Глушківському районі Курської області РФ, розширюючи свій плацдарм. За даними геолокаційних кадрів 17 вересня, українським військовим вдалося просунутися на схід від Краснооктябрьского.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Російські джерела, зокрема міноборони РФ, стверджують, що відбили атаки ЗСУ поблизу Веселого, Медвежого та Нового Путі, а також здійснили механізований штурм українських позицій на південний схід від Коренево. Крім того, відомство повідомляло, що українські сили атакували на південний схід від Коренєво в районі Обухівки та Любимівки, а також на північний захід від Суджі в районі Малої Локні.

Російські “воєнкори” також повідомляють про просування військ РФ на південь від Дуровки та вздовж траси Коренево-Шептуховка-Сафонівка.

Речник Харківської ОВА Олексій Дмитрашківський заявив, що українські війська зупинили контрнаступ РФ у Курській області та стабілізували ситуацію, хоча ISW поки не підтверджує повну зупинку російського просування.

Аналітики Інституту вивчення війни наголошують, що ще не спостерігали повну зупинку контрнаступу РФ, хоча Дмитрашківський може посилатися на події, які вийшли за межі доступної інформації в межах обмеження збору для цього звіту.

Також поки не спостерігається широкомасштабних бойових дій, які вказують на початок масштабної контрнаступальної операції з метою повного витіснення українських сил з області.

Читайте також:
Українські війська зупинили контрнаступ росіян та стабілізували ситуацію в Курській області, – ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.