Ворог перетнув канал “Сіверський Донець – Донбас” і закріпився в Часовому Ярі, – Машовець

На Краматорському напрямку росіяни перетнули канал “Сіверський Донець – Донбас” і закріпилися в Часовому Ярі на Донеччині.

Про це інформує в понеділок, 16 вересня, військовий аналітик, координатор групи “Інформаційний спротив”, полковник запасу Костянтин Машовець.

“На Краматорському напрямку передові підрозділи угрупування військ (УВ) противника “Юг”, в районі м.Часів Яр також мають успіх… Судячи зі всього, їм таки вдалося пересікти канал “Сіверський Донець – Донбас” й там закріпитися в межах самого міста, а саме в районі вул.Олега Кошового й по напрямку Калинівка – Рідкодуб’є”, – написав він на ФБ.

З його слів, у обох випадках йдеться про частини та підрозділи 98-ї повітряно-десантної дивізії противника, яка діє по цьому напрямку всіма трьома своїми “лінійними” полками…

“І хоча ці успіхи противника носять “обмежено-тактичний” характер (створені ним на каналі плацдарми розміром – максимум “на роту”, а то й “на взвод”), однак у сенсі подальших дій противника це, скажімо так, не зовсім позитивні події… Особливо, по напрямку на “Північний” район містаЧасів Яр, де противнику вдалося створити більший плацдарм”, – підкреслив Машовець.

Часів Яр на карті DeepState станом на 16 вересня 2024 року: 

Читайте також:
Біля Часового Яру загинув оператор-вогнеметник ССО Роман Дяченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна