“Українська бронетехніка” збудує новий завод для збільшення виробництва артснарядів

Оборонне підприємство “Українська бронетехніка” збудує новий завод, що дозволить збільшити виробництво артилерійських снарядів.

Про це заявив директор ТОВ “Українська бронетехніка” Владислав Бельбас в інтерв’ю “Мілітарному”.

“Цей рік мине під прапором боєприпасів. Ми плануємо відкрити в країні ще один завод, який дозволить нам значно збільшити наші обсяги поставок”, — зазначив він.

Керівник компанії відмовився назвати тип боєприпасів, що мають вироблятись на новому підприємстві. Однак зазначив, що вони не планують виробляти 152 мм снаряди радянського зразка.

Наразі компанія випускає сотні тисяч снарядів на рік, виробляючи увесь спектр мінометних снарядів від 60 до 120 мм, а також 122-мм артилерійські постріли. Частка українських компонентів в них значно зросла за останній рік, зокрема, корпуси та підривачі для них виготовляються в Україні. Фактично єдиними імпортними компонентами залишається порох та вибухівка. Саме вони наразі “диктують” реальні обсяги виробництва через дефіцит на світовому ринку.

Керівник компанії зазначив, що наразі для закупівлі вибухових речовин доводиться вдаватись до хитрощів та домовленостей з гравцями на міжнародному ринку. Дефіцит ускладнює роботу та вже призводив до проблем із виконанням замовлень.

За словами Бельбаса, вартість продукції “Української бронетехніки” є дешевшою за іноземні аналоги. Бронемашини дешевші на 20-30%. Розрив же між боєприпасами хоч і є, але незначний через значну складову імпортної сировини.

Владислав Бельбас також розповів, що на 2024 рік його компанія повністю завантажена замовленнями, однак наголосив, що вони могли б наростити виробництво.

“Зараз все завантажено на 100%, однак це не означає, що ми робимо так багато, як могли б. За умови завчасного контрактування на наступний рік ми могли б в рази наростити виробництво. Цього року у нас був період, коли ми кожні два місяці подвоювали виробництво бронеавтомобілів“, – підкреслив він.

Читайте також:
Україна розпочала виробництво власних 155-мм артснарядів, — Камишін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна