СБУ каже, що виявила в Україні вже пів сотні ворожих агентів, які видавали себе за “громадських активістів”

З початку повномасштабної війни Служба безпеки та Національна поліція затримали понад 50 агентів російських спецслужб, які намагалися розхитати суспільно-політичну ситуацію в Україні, видаючи себе за громадських активістів.
Вони створили у нашій державі десятки неформальних обʼєднань та рухів і позиціонували себе як прибічники «народовладдя».

Про це СБУ звітує у понеділок, 16 вересня.

“Зловмисники публічно закликали до насильницького захоплення державної влади в Україні, щоб «із середини» підтримати збройну агресію РФ. Завдяки Службі безпеки України понад 30 із них повідомлено про підозру у злочинах проти національної безпеки”, – йдеться в повідомленні СБ.

Ще 14 фігурантів – отримали реальні терміни ув’язнення і наразі відбувають покарання.

Так, на Дніпропетровщині:

нейтралізовано підривну діяльність керівника прокремлівського осередку та восьми його спільників.

Під час підпільних «з’їздів» учасники «громадської організації» закликали до державного перевороту у Києві та займалися дискредитацією Сил оборони.

У Запоріжжі:

викрито п’ять блогерів фейкового «народовладдя», які на замовлення окупантів поширювали дезінформацію про діяльність співробітників ТЦК.

Для проведення інформдиверсій фігуранти використовували власні Телеграм- та Ютуб-канали, через які робили масові «вкиди» щодо українських військовослужбовців.

У Хмельницькому:

засуджено двох ворожих поплічників, які організовували відеоконференції з російськими пропагандистами та ідеологами рашизму.

Під час таких онлайн-мостів фігуранти закликали до захоплення влади у Києві з подальшим «приєднанням» України до складу РФ.

На Львівщині:

викрито ще двох прихильників кремлівського режиму, які публічно вихваляли Путіна та окупаційні угруповання країни-агресора. За десятками викритих фактів тривають розслідування для притягнення винних до відповідальності за злочини проти України.

Читайте також:
Четверо диверсантів намагалися зірвати перевезення для ЗСУ: підпалювали об’єкти Укрзалізниці поблизу кордону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна