Покровський напрямок: зойки про “наших оточили у котлі” є передчасними, ЗСУ поступово відходять від Невельського, тривають успішні ар’єргардні бої, – аналітик

На Покровському напрямку ЗСУ поступово відходять від Невельського, тривають успішні ар’єргардні бої, а зойки у соцмережах про “наших оточили у котлі” є передчасними.

Такої думки дотримується військовий аналітик, координатор групи “Інформаційний спротив”, полковник запасу Костянтин Машовець.

“На Покровському операційному напрямку, ймовірно, противник зумів трохи розширити своє вклинення в районі Новогродівки у західному та південно-західному напрямку, однак за Лисівку та Сухий Яр, як він прагне, зачепитися йому поки не вдається”, – пише Машовець на ФБ.

За його даними, ворог має певне просування в самій Гродівці, де, ймовірно, найближчим часом вийде до річки Журавка.

“Однак, на даний час, в мене не має інформації про те, що противнику вдалося, власне, на Покровському напрямку прорватися за бар’єрний рубіж по річці Журавка та Казений Торець… У цьому відношенні найбільш загрозливими ділянками є район Новогродівки, де противник діє по обох боках залізниці, яка веде з Авдіївки на Покровськ, а також район Гродівки…”, – наголошує аналітик.

За його даними, наразі свої головні зусилля противник концентрує не на Покровському напрямку, а на районі міста Селідове та південніше.

“Як на мене, ситуація там поступово набуває достатньо загрозливого для ЗСУ характеру… Противник повністю зайняв с.Галицинівка, веде бої за Желанне Перше та Українськ, має просування по напрямку Красногорівка – Гостре та Красногорівка – Олександропіль… Та й загалом, ситуація між Селідове та Гірник, схоже є вкрай небезпечною. Якщо противник продовжить просування на цьому відтинку, вони цілком може набути катастрофічного характеру для всього флангу нашого угрупування, яке оперує південно-східніше Покровська. Якщо противник прорветься в район с.Цукурине (а то й в район Вознесенки), мова тоді піде не просто про відхід за річку Вовча…”.

Машовець наголошує: сили та засоби противника зі складу двох його угрупувань військ “Центр” та “Юг” на даний момент активно намагаються “зімкнути” свої суміжні фланги й повністю витіснити українські війська за річку Вовча під загрозою їх охоплення з півночі та півдня.

“Однак, судячи зі всього, цей задум противника не є таємницею для українського командування, так як ЗСУ продовжують утримувати район Гірник – Желанне Друге – Олександропіль – Курахівка, що забезпечує сталість їх оборони по річці Вовча, в районі переправ. Або, краще сказати, можливість здійснення як матеріально-технічного забезпечення підрозділів, що діють східніше річки, так і організованого та своєчасного їх відходу з плацдарму”, – говорить Машовець.

І додає:

“Тому всі ці зойки та постійні істерики у ЗМІ, на які я постійно натикаюся в цих ваших “тирнетах” про “наших оточили у котлі”, ще дуже передчасні. Тим більше, що судячи зі всього, передові підрозділи ЗСУ організовано та поступово відходяь на захід від Невельского, ведучи достатньо успішні ар’єргардні бої з противником”.

Читайте також:
На Покровському напрямку загинув майстер народних інструментів, лірник фільму “Довбуш” Сергій Павліченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна