Знищено терабайти даних: кібери ГУР атакували підприємство в РФ, яке видає електронні цифрові підписи

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони спільно з активістами групи BO Team здійснили чергову успішну операцію в росії. Під атаку потрапив російський федеральний посвідчувальний центр «Основание».

Про це повідомили в ГУР МО.

Основна діяльність цього підприємства ― видача електронних цифрових підписів. Компанія акредитована Міністерством цифрового розвитку рф і вважається однією з найбільш захищених та надійних у росії.

Серед клієнтів центру ― причетні до ведення війни проти України банківські, військові та інші державні й приватні установи, зокрема «Вертолеты россии», «Альфа-Банк», «Транснефть телеком», «Трансмашхолдинг», «Серебро Магадана».

Кіберфахівцям вдалося знищити терабайти важливих даних на серверах підприємства, а також здобути базу даних на півтора мільйона електронних цифрових підписів суб’єктів, які користувались послугами центру.

У ГУР зазначили, що масив отриманих даних хакери мають намір виставити на продаж, а отримані кошти передати на потреби Сил безпеки та оборони України.

Читайте також:
Кіберфахівці ГУР знищили системні файли і бази даних російських підприємств, які виготовляють запчастини для зброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.