Уряд затвердив проєкт держбюджету на 2025 рік

Кабінет міністрів затвердив проєкт державного бюджету на 2025 рік. Пріоритетами будуть оборона та безпека держави.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль увечері в п’ятницю, 13 вересня.

Так, на рівень доходи очікується на рівні 2 трлн гривень, а видатки бюджету — на рівні 3,6 трлн гривень.

У пріоритеті будуть оборона держави. Іншим пріоритетом буде фінансування захищених статей бюджету. Так, на соцзахист виділять 400 млрд грн. Шмигаль зазначив, що у наступному році пенсії будуть проіндексовані, а субсидії будуть виплачуватися всім, хто цього потребує.

Ще 211 млрд грн направлять на охорону здоровʼя та майже 170 млрд грн на освіту.

“Третій пріоритет — підтримка регіонів та бізнесу. Продовжимо допомагати місцевим бюджетам за рахунок дотацій та субвенцій. Передбачені кошти на програми пільгового кредитування та гранти для підприємців. Також буде продовжена програма гуманітарного розмінування та програма єОселя”, – повідомив прем’єр.

Новацією цього бюджету, з його слів, стане реалізація нової моделі управління публічними інвестиційними проєктами, що зробить капітальні видатки більш прозорими та ефективними. Зокрема, пріоритетом буде відновлення, енергетичні проєкти та реалізація нової ветеранської політики.

“Головний фінансовий документ країни на 2025-й рік направлений на те, аби Україна вистояла та перемогла. Дякую всім, хто бореться заради цього”, – резюмував Шмигаль.

Читайте також:
Команда МВФ розпочинає переговори з Україною щодо бюджетних планів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.