Стало відомо, хто став в.о. глави правління “Укренерго” замість Кудрицького

Виконувачем обов’язків голови правління компанії «Укренерго» став Олексій Брехт, який замінив на посаді нещодавно звільненого Володимира Кудрицького. До того Брехт був його заступником.

Про це повідомила пресслужба «Укренерго».

Брехт працює в компанії вже 23 роки, а останні два роки він був членом правління та відповідав за експлуатацію, відновлення та розвиток мережі системи передачі.

Новопризначений посадовець зазначив, що головним завданням для компанії зараз є підготовка до опалювального сезону та відновлення пошкоджених енергооб’єктів.

У самій компанії наголосили, що зберігатимуть курс на залучення міжнародної допомоги для відновлення високовольтної мережі, а також поглиблюватимуть інтеграцію до європейського енергетичного простору.

Крім того, там обіцяють дотримуватися практик корпоративного управління за стандартами Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) в очікуванні «прозорого обрання незалежної наглядової ради та призначення голови правління».

Контекст

Видання Forbes Ukraine та «Економічна правда» з посиланням на джерела 30 серпня повідомили, що президент України Володимир Зеленський на засіданні Ставки нібито звернувся до голови правління «Укренерго» Володимира Кудрицького з вимогою написати заяву про звільнення за власним бажанням.

Така вимога президента, як казали джерела, була викликана нібито поганим захистом обʼєктів «Укренерго».

Журналісти писали, що Кудрицький нібито відмовився написати заяву. Тож розглянути його звільнення мала наглядова рада.
3 вересня стало відомо, що 2 серпня наглядова рада ухвалила відповідне рішення: Володимира Кудрицького було звільнено з посади очільника компанії. З 4 вересня виконувати обов’язки очільника «Укренерго» буде заступник голови правління Олексій Брехт.

Незалежні члени Наглядової ради НЕК “Укренерго” (голова Данієль Доббені та член Педер Андреасен) оголосили про свою відставку відставку на знак протесту проти звільнення голови правління НЕК Володимира Кудрицького, яке, на їхню думку, є “політично вмотивованим”.

Читайте також:
“У всіх є корупційні скандали, а в нього немає”. Ставка головкома примушує звільнитися за власним бажанням голову Укренерго, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.