Кераміст Рустем Скибін зобразив кефінський тюльпан на морському дроні ГУР: що означає символ. ВІДЕО

Кримський кераміст Рустем Скібін розписав один із морських безпілотників Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Художній розпис корпусу MAGURA V5 відбувся у межах підтримки саміту «Кримська платформа», повідомили у відомстві.

У військовій розвідці України розповіли, що на борт було нанесено бойовий кримськотатарський орнамент. В його основу художник заклав кримський, або кефінський тюльпан, який символізує чоловіка, захисника.

«Художній проєкт з «Магурою» має за мету нагадати про успіхи України під час війни з Росією у Чорному морі, досягнуті майстерністю наших воїнів та технологічною зброєю», – зазначили в ГУР.

У військовій розвідці України нагадали, що MAGURA V5 є першим та єдиним у світі надводним безпілотником, який у бойових умовах знищив кораблі супротивника.

У ГУР додали, що дрони відомства вразили біля берегів анексованого Криму вже 18 російських кораблів та суден, 9 із яких повністю знищили. Росія втрати свого флоту не коментує.

Читайте також:
ГУР вполював “Маґурою” російський швидкісний катер “Тунець” у Криму. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.