Росія перекидає в Курську область досвідченіші бойові підрозділи, – ISW

Росі розгорнула додаткові підрозділи 106-ї повітряно-десантної дивізії у Курській області та може почати перекидати досвідченіші бойові підрозділи для підтримки поточних російських контратак і майбутніх контрнаступальних операцій проти українських сил на території РФ.

Про це ідеться у звіті Інституту вивчення війни від 12 вересня.

На кадрах, опублікованих 11 вересня, нібито видно, як частини російського 137-го полку (106-ї дивізії ПДВ) беруть участь у наступальних діях на північний захід від селища Снагость на Курщині. Раніше підрозділи 137-го полку були помічені на Сіверському напрямку (Донецька і Луганська області).

Підрозділи 51-го полку ПДВ 106-ї дивізії ПДВ також діють у Курській області.

“Російська влада значною мірою покладалася на погано навчених і екіпірованих військовозобов’язаних і невеликі підрозділи російських регулярних і нерегулярних сил для боротьби з українським просуванням у Курській області. Ймовірно, для повного витіснення українських військ з Курської області їй знадобиться додаткова жива сила та більший бойовий досвід”, – зазначає ISW.

Аналітики вважають, що російська влада може зосередити додаткові частини 106-ї дивізії ПДВ та інші більш досвідчені формування в Курській області.

Контекст

Раніше цього тижня український OSINT-ресурс DeepState повідомив про погіршення ситуації на лівому (західному) фланзі українського угруповання, яке контролює частину Курської області РФ.

За даними дослідників, російські військові розпочали активні штурмові дії, переправивши бронетехніку спочатку через Сейм, а потім і через дрібніші річки. Ще один удар відбувся з Коренєво, яке втратили нещодавно, на Снагость.

12 вересня президент України Володимир Зеленський назвав очікуваним контрнаступ російських військових у Курській області РФ і зазначив, що “це йде за нашим українським планом”.

За час наступу в Курській області ЗСУ отримали контроль над понад 1200 кілометрами російської території.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.