Допоміг військовозобов’язаному зі вступом: проректора київського вишу затримали на хабарі у $2000

У Києві затримали проректора університету під час отримання 2000 доларів за допомогу військовозобов’язаному у вступі до аспірантури.

Про це 13 вересня повідомили Київська міська прокуратура та поліція Києва.

За даними слідства, чоловік на прохання свого знайомого звернувся до проректора одного зі столичних університетів з питанням щодо процедури вступу до аспірантури на денну форму навчання. Це давало б право отримати відстрочку від мобілізації.

У повідомленні правоохоронців на вказано назву вишу. Однак за даними джерела “Української правди”, йдеться про Національний університет біоресурсів і природокористування України.

Проректор повідомив, що серед вступників нині велика конкуренція, проте він зможе вирішити питання із членами екзаменаційної комісії, оцінивши свої “послуги” у 2000 доларів.

Зрештою 28-річний чоловік вступив на одне з двох бюджетних місць в аспірантурі за напрямом підготовки “Публічне управління та адміністрування”. На ці місця претендувало 12 абітурієнтів.

Правоохоронці затримали посадовця університету у порядку ст. 208 КПК України під час отримання неправомірної вигоди. Слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України – зловживання впливом.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.

Читайте також:
Посадовець МОУ вимагав у військових хабарі за призначення виплат: прийшли правоохоронці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.