В “Укренерго” кажуть, що звільнення Кудрицького – “політично вмотивоване”. Члени Наглядової ради подали у відставку

Незалежні члени Наглядової ради НЕК “Укренерго” (голова Данієль Доббені та член Педер Андреасен) оголосили про свою відставку відставку на знак протесту проти звільнення голови правління НЕК Володимира Кудрицького, яке, на їхню думку, є “політично вмотивованим”.

Про це йдеться в їхній заяві, яку опублікувало у вівторок, 3 серпня, «Укренерго».

За їхніми словами, для звільнення Кудрицького «немає жодних обґрунтованих підстав». Правління «Укренерго» та колектив компанії, за їхніми словами, «в буремні часи війни продемонстрували безпрецедентну мужність та професіоналізм», виконавши свої основні стратегічні цілі.

Члени наглядової ради також розповіли, що від перших днів своєї роботи в наглядовій раді відчували «політичний тиск» і спостерігали спроби поза конкурсом призначити в правління компанії «людей, професійні якості яких викликали сумніви».

Крім того, Доббені та Адреасен кажуть, що регулярно отримували звіти від менеджменту «Укренерго» про негативний вплив на репутацію компанії з боку «анонімних джерел в соцмережах та тиск на співробітників з боку правоохоронних органів».

Саме тому вони вирішили подати письмові заяви про припинення своїх повноважень, бо корпоративне управління компанією за стандартами ОЕCD «поставлено під сумнів». За їхніми словами, звільнення Кудрицького «є неприйнятним», і може позначитися на подальшій співпраці «Укренерго» з операторами-членами ENTSO-E.

Контекст

Видання Forbes Ukraine та «Економічна правда» з посиланням на джерела 30 серпня повідомили, що президент України Володимир Зеленський на засіданні Ставки нібито звернувся до голови правління «Укренерго» Володимира Кудрицького з вимогою написати заяву про звільнення за власним бажанням.

Така вимога президента, як казали джерела, була викликана нібито поганим захистом обʼєктів «Укренерго».

Журналісти писали, що Кудрицький нібито відмовився написати заяву. Тож розглянути його звільнення мала наглядова рада.
3 вересня стало відомо, що 2 серпня наглядова рада ухвалила відповідне рішення: Володимира Кудрицького було звільнено з посади очільника компанії. З 4 вересня виконувати обов’язки очільника «Укренерго» буде заступник голови правління Олексій Брехт.

Читайте також:
“У всіх є корупційні скандали, а в нього немає”. Ставка головкома примушує звільнитися за власним бажанням голову Укренерго, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна