Прем’єр Індії Моді вперше прибув з візитом до Києва

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді 23 серпня, у День Державного прапора, прибув з візитом до Києва. Під час візиту він поділиться з президентом Володимиром Зеленським “перспективами мирного врегулювання” війни РФ проти України.

Про це повідомляє The Times of India.

В Офісі президента України напередодні зазначали, що індійський прем’єр і український лідер під час зустрічі також обговорять питання двосторонньої та багатосторонньої співпраці. Крім того, очікується підписання низки документів між Україною та Індією.

“Укрзалізниця” опублікувала відео прибуття Моді.

Сам індійський прем’єр у своєму дописі в соцмережі Х (Twitter) зазначив, що вже зустрівся з індійською громадою у Києві.

“До Києва приїхав сьогодні вранці. Індійська громада дуже тепло зустріла”, — написав він.

Це – перший в історії двосторонніх відносин візит глави індійського уряду до України. Відповідно прем’єр Індії вперше в Києві з початку повномасштабної війни.

Напередодні Моді був із візитом у Польщі. А в день російського обстрілу Охматдиту – в Москві.

Він виступає за “діалог” для припинення російсько-української війни. Також у липні Індія випередила Китай як найбільший у світі імпортер російської нафти.

Читайте також:
Індія викликала посла України через слова Зеленського про обійми Моді з Путіним в день удару по Охматдиту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.