ГУР вполював “Маґурою” російський швидкісний катер “Тунець” у Криму. ВІДЕО

У ніч з 8 на 9 серпня 2024 року поблизу населеного пункту Чорноморське у тимчасово окупованому Криму воїни спецпідрозділу Головного управління розвідки Міноборони України Group 13 за допомогою ударного морського дрона MAGURA V5 знищено чергове судно російських окупантів ― швидкісний катер проєкту КС 701 типу “Тунець”.

Про це в суботу, 10 серпня, повідомляє пресслужба ГУР.

Внаслідок операції пошкоджень також зазнали ще три плавзасоби загарбників. Їхній тип встановлюється.

Це вже не перший впольований біля берегів півострова “Тунець”: два російських судна такого типу розвідники знищили, а ще два ― пошкодили у травні цього року.

Швидкісні транспортно-десантні катери проекту КС 701 московити в окупованому Криму використовували для патрулювання акваторії та логістики.

“Висловлюємо вдячність усім громадянам України, хто долучився до організованого журналістами телемарафону “Єдині новини” благодійного проєкту “Маґури для ГУР”! Завдяки спільним зусиллям медіаспільноти та громадськості необхідні 10 мільйонів гривень на придбання новітньої української зброї ― зібрано! Дякуємо за чергове вагоме посилення спроможностей Воєнної розвідки України!”, ― додають у ГУР.

Нагадаємо, що міжнародні експерти визнали новітню ударну платформу MAGURA V5 найрезультативнішим дроном у російсько-українській війні.

Загалом за допомогою цих морських дронів українського виробництва успішно уражено 18 суден держави-агресора росії, 9 з них ― знищені.

Читайте також:
Українські розвідники здійснили наліт на окуповану Тендрівську косу біля Криму: знищили техніку, особовий склад і фортифікації окупантів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна