У “Софії Київській” відбувся шостий випуск військових капеланів

У стінах Національного заповідника “Софія Київська” відбувся шостий випуск військових капеланів, які успішно завершили курс підвищення кваліфікації офіцерського складу тактичного рівня з питань військового капеланства у Збройних Силах України. Він проходив на базі Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Навчання тривало вісім тижнів, розповіли у Генеральному штабі ЗСУ 5 липня.

Зі слухачами ділились досвідом викладачі, державні діячі, досвідчені військові, представники церков та релігійних організацій та капелани-волонтери. Після теплих вітальних слів та благословіння від представників релігійних організацій відбулася урочиста церемонія вручення сертифікатів та дужки до нарукавного знаку “Бути поруч”. Ця відзнака є символом професійної, корпоративної культури та вказує на успішне завершення спеціального курсу підготовки.

“Ваша робота надзвичайно важливою, особливо в цей складний час. Ви є прикладом мужності, відданості та служіння іншим. В кодексі військового капелана зазначено про постійне вдосконалення своїх навичок та у цей день хочу вам нагадати про важливість бути поруч, а саме з солдатом, командиром та бути поруч один з одним для того щоб у спільній праці військового капеланства Збройних Сил України пришвидшити нашу Перемогу над російським окупантом”, – зазначив у своєму виступі начальник Служби військового капеланства Збройних Сил України полковник Олексій Терещук.

“Наш випуск поєднує у собі зрілу молодість та сивочолу мудрість, щоб бути поруч і служити Богу та українському воїнству”, – сказав випускник о. Іван Грицюк.

На завершення урочистостей з музичним вітанням до усіх присутніх виступили випускники шостого курсу.

Читайте також:
У “Софії Київській” – новий випуск капеланів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна