США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні – з ракетами для HIMARS, артснарядами, і не тільки

Сполучені Штати Америки оголосили про виділенням нового пакету оборонної допомоги Україні. Він, серед іншого, включатиме ракети для систем HIMARS, протиповітряні перехоплювачі та артилерійські снаряди.

Про це заявила в середу в Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає “Укрінформ”.

“Адміністрація Байдена-Гарріс оголошує про виділення нового значного пакету допомоги Україні у сфері безпеки – в той час, як Сполучені Штати продовжують підтримувати захист України від вторгнення РФ”, – зазначила вона.

Представниця адміністрації США не назвала загальної вартості нового траншу допомоги. Однак підкреслила, що це вже сьомий пакет, який Штати виділяють після того, як президент Джо Байден у квітні підписав закон з додатковим фінансуванням на потреби національної безпеки. Цей закон містив, зокрема, понад 60 млрд доларів на підтримку України.

Речниця уточнила, що новий пакет міститиме ракети для систем українських ППО, боєприпаси для HIMARS, артилерійські снаряди та інші “критично важливі засоби”, які вилучаються із запасів США за повноваженнями президента.

Пакет допомоги також включатиме додаткове фінансування міноборони США для закупівлі нових ракет-перехоплювачів для систем ППО Patriot і NASAMS, “щоби допомогти Україні захистити свої війська та міста від російських атак з повітря”.

Читайте також:
США надасть Україні новий пакет військової допомоги на $150 млн: туди увійдуть ракети HAWK і 155-мм артснаряди, — Reuters

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна