Умєров у Вашингтоні зустрівся із Блінкеном та Остіном: деталі переговорів

Міністр оборони Рустем Умєров під час робочої поїздки до Вашингтону взяв участь у зустрічі з державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

Про це йдеться в повідомленні на ФБ-сторінці глави оборонного відомства.

У зустрічі взяли участь керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина та міністр енергетики Герман Галущенко.

Співрозмовники обговорили важливі питання, зокрема, системи протиповітряної оборони.

«Ракетний терор рф залишається серйозною загрозою для України, відтак активно працюємо над протидією. А надання додаткових систем ППО допоможе захистити наші міста та критичну інфраструктуру від російських атак, тому залишається в пріоритеті», — наголосив Рустем Умєров.

Також обговорювався майбутній Вашингтонський саміт НАТО, який відбудеться 9-11 липня.

«Це важлива подія, яка визначить подальші кроки у нашій євроатлантичній інтеграції та забезпеченні безпеки України. Вдячний Ентоні Блінкену за підтримку та конструктивний діалог», — додав міністр оборони.

Також Умєров повідомив, що мав  зустріч з міністром оборони США Ллойдом Остіном.

“Перш за все висловили вдячність за новий пакет допомоги на суму 2,3 мільярда доларів, який включає протитанкову зброю, перехоплювачі, боєприпаси для Patriot та інших систем протиповітряної оборони. Протиповітряна оборона – наш пріоритет та головний фокус цієї зустрічі. Ми детально обговорили з паном Остіном надання Україні додаткових систем для захисту наших міст та критичної інфраструктури. Вдячний Німеччині, Румунії та США за оголошення про надання нових батарей. Ми також перебуваємо у постійній комунікації з іншими союзниками щодо цього питання. За дорученням президента України, активно працюємо, щоб ці системи якнайшвидше прибули в Україну”, – розповів Умєров.

Також він детально поінформував свого колегу про поточну ситуацію на полі бою, виклики та потреби наших військових. Кориговані авіаційні бомби (КАБи) – сьогодні одна з найбільших загроз. Тому повторюся: системи ППО та збільшення наших далекобійних спроможностей – наш пріоритет.

“Посилення озброєнням та боєприпасами бойових бригад – інший фокус роботи з американськими партнерами. Працюємо над тим, щоб забезпечити наші бригади всім необхідним”, – резюмував МО.

Читайте також:
Умєров і Остін у вівторок проведуть зустріч в Пентагоні: що відомо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна