“Добивати треба, бо вони прикидаються мертвими”. Оператори дронів і мінометники 67 ОМБр біля Бахмута. ВІДЕО

Донецька область, Краматорський (Бахмутський) напрямок. Червень 2024. Година перед світанком.

Пілоти БПЛА групи вогневої підтримки одного з батальйонів 67-ї механізованої бригади ЗСУ працюють поблизу села Іванівське – передмістя Бахмута.

Поки решта пілотів відпочиває, військовослужбовець із позивним “Остап” втомленими очима вдивляється у монітор. Його задача – фіксувати рух росіян і вчасно повідомляти про нього.

За останній місяць лінія фронту поблизу Іванівського трохи посунулася в наш бік…

Майже за два роки боїв саме Іванівське, окуповане ворогом, залишилось тільки на мапі – фізично села вже не існує. Наступаючи, росіяни рознесли село буквально вщент. Надалі вони переключились на місто Часів Яр, яке трохи західніше, та його околиці.

На цьому напрямку противник уже не практикує масовані штурми. Тепер окупанти намагаються заходити малими групами. При цьому росіяни навчені – ховаються від бомберів та FPV-дронів ховаються. Аби викурити їх звідти та не дати наблизитись до наших позицій, у хід іде все. “Добивати треба, бо вони прикидаються мертвими”, – пояснює свої дії позивний “Воробей”, який вистежує окупантів у зеленці.

Коли ворог суне, працюють усі – і аеророзвідники, і артилеристи. Командир розрахунку міномета із позивним “Біба” в такі хвилини на пілотів БПЛА готовий молитись – адже “очі” в небі допомагають йому заощаджувати і без того не повний боєкомплект…

Про все це – у відеорепортажіНовинарні“:

Читайте також:
Звичайні дива десантників 79-ї бригади, їхня штурмова гармата М119 і нестача БК на Курахівському напрямку. ВІДЕО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.