Фінляндія вперше підтвердила, що навчала українських військових на своїй території

У міноборони Фінляндії вперше офіційно визнали підготовку українських військових на своїй території.

Про це заявив міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен, передає “Європейська правда” 26 червня.

За його словами, фінські військові інструктори вже підготували тисячі військовослужбовців ЗСУ до повної бойової готовності. Більшість таких навчань відбулась у межах операцій під проводом ЄС і Великої Британії, але деякі були і на території Фінляндії.

“Ми проводили невеликі навчальні заходи у Фінляндії. На практиці це була технічна підготовка, пов’язана з конкретним обладнанням. Це частина звичайної оперативної підготовки на переданих бойових системах”, – зазначив Хяккянен.

Він також уточнив, що фінські інструктори навчали військовослужбовців Збройних сил України за різними напрямками підготовки – від базової до підготовки спецназу, зазначивши, що вона була швидшою та ефективнішою у порівнянні з фінською моделлю підготовки призовників.

Підготовка українських солдатів, як вважає Хяккянен, відіграватиме все більшу роль у підтримці України.

“Ключова мета будь-якої навчальної операції полягає в тому, що оскільки Україна частіше проводить мобілізації, Захід також буде все більше дбати про їхню підготовку”, – заявив міністр оборони Фінляндії.

Читайте також:
Франція надіслала декільком країнам запрошення приєднатися до коаліції тренувань в Україні: хто висловився проти цього

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна