Звичайні дива десантників 79-ї бригади, їхня штурмова гармата М119 і нестача БК на Курахівському напрямку

Червень 2024. Донецька область, Курахівський напрямок (на захід від села Новомихайлівка). Ось уже понад рік росіяни намагаються тут пробити нашу оборону. Натиск росіян і надалі стримують десантники 79-ї Таврійської бригади ЗСУ.

По наших воїнах летить усе – від куль до керованих авіабомб. КАБами та снарядами росіяни рівняють всі навкруги. Навіть у відносному тилу небезпечно – через засилля ворожих ударних дронів. Вони однаково наполегливо полюють як на транспорт, так і на невеликі групи піхоти. Їхнє дзижчання, які і звуки вибухів, лунає тут постійно.

Щоб зупиняти постійні ворожі штурми, працює наша артилерія. У комплексі з дронами і під їхнім коригуванням арта 79-ї бригади просто творить дива. Основна задача гармашів – не дати ворогу наблизитись до наших позицій, і хлопцям це вдається. Кожен снаряд каноніри відправляють по ворогу виважено й прицільно, адже, попри розблоковані поставки боєприпасів від американських партнерів, 105-й калібр до штурмової гармати М119 досі в дефіциті.

Як каже навідник Микола із Херсона, на дві гармати дають 20 снарядів на добу. Це вдвічі менше, ніж минулої осені. Боєкомплекту вистачає тільки на стримування.

“Херсон” два з половиною роки на війні, давно не бачив своїх дітей. Але чоловік каже, що його запал і мотивація нікуди не поділися, і він прагне закінчити війну перемогою.

“Уже всі зрозуміли, що ніяких перемовин не може бути. Цього ворога потрібно тільки перемогти. Силою. Дайте мені снаряди, і я готовий тут цілодобово сидіти і їх клепати, щоб вони летіли, як положено!” – каже артилерист.

Військовослужбовці, мінометники та гармаші 79 ОДШБр розповідають і показують “Новинарні” свою роботу.

Відео:

Читайте також:
Війна під “одноразками”: як тримає позиції і навалює по ворогу 79-та ОДШБр у районі Новомихайлівки. ВІДЕО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.