У “Резерв+” з’явилися електронний військово-обліковий документ і функція виправлення даних

У мобільному застосунку “Резерв+” став доступний електронний військово-обліковий документ. У додаток також додали функцію дистанційного виправлення даних.

“По відчуттям, ніби разом з командою запускаємо майбутнє. Електронний військово-обліковий документ вже доступний в “Резерв+”. Цифровізація невідворотня”, – написала у Facebook заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

Як повідомляється в додатку, тепер у ньому доступний також QR-код для зручної перевірки даних ТЦК або поліцією.

“Тепер з собою можна не носити паперовий військовий квиток чи загублене приписне свідоцтво”, – повідомляють розробники.

Крім того, у “Резерв+” також з’явилася функція дистанційного виправлення даних. За словами Катерини Черногоренко, перший випадок — коли громадянин України є військовослужбовцем, але досі перебуває на обліку. Другий випадок – для тих військовослужбовців, хто отримав у застосунку “Резерв+” сповіщення “Дані не знайдено”.

“Військовослужбовці, які бачать, що вони досі на обліку, тобто вони занесені як військовозобов’язані, подають електронний запит, уточнюють, що вони вже є військовослужбовцями і цей статус ТЦК та ТСП виправляє через запит у відповідній військовій частині про факт прийняття людиною обов’язку щодо військової служби. Тож, щоб не робити додаткові візити військовослужбовцям, яким незручно це робити, тому що вони на фронті, ми зробили цю можливість онлайн”, – заявила Черногоренко в ефірі телемарафону, цитує “АрміяInform”.

Щодо другого випадку заступниця міністра додала: “Заповніть заявку на виправлення даних — і система автоматично актуалізує вашу інформацію”.

Читайте також:
Стало відомо, чи будуть електронні повістки чи направлення на ВЛК надходити у “Резерв+”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна