На підстанції обленерго на Дніпропетровщині виявили вибухівку, через ракетну атаку на Хмельниччині знеструмлено понад 11 тисяч споживачів, — Міненерго

Міністерство енергетики України відзвітувало про наслідки чергових російських ударів у чотирьох областях та спробу здійснення терористичного акту на одній з підстанцій обленерго.

Про це в неділю, 26 травня, повідомили в пресслужбі міністерства.

Як повідомляється, у Хмельницькій області після ракетної атаки було знеструмлено 11,1 тисячі абонентів у 13 населених пунктах. На ранок усіх заживлено.

Як уточнив голова Хмельницької ОВА Сергій Тюрін, вночі, під час повітряної тривоги, у межах області сили ППО збили 6 БпЛА і 1 ракету.

У Міненерго також повідомили, що в одній з підстанцій обленерго у Дніпропетровській області було виявлено вибуховий пристрій. Для його знешкодження викликали поліцію та саперів.

Через пошкодження газорозподільних мереж було припинено газопостачання для понад 1,3 тисячі споживачів у Вінницькій області та 35 абонентів – у Харківській.

На Сумщині поряд з однією з газорозподільних станцій було влучання ворожого снаряда. Без постраждалих, обладнання не пошкоджено, газопостачання не припинялося.

Читайте також:
Вночі Росія атакувала Україну 14 ракетами та понад трьома десятками “шахедів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна