Україна та Польща починають офіційні перемовини щодо гарантій безпеки

Україна та Польща розпочинають офіційні переговори щодо двосторонньої безпекової угоди.

Про це заявив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук на спільному брифінгу з маршалком Сенату Польщі Малгожатою Кідавою-Блонською 24 травня, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Сьогодні дуже важливий день в історії наших відносин, тому що саме сьогодні ми розпочинаємо офіційні переговори за текстом угоди про гарантії безпеки між Україною та Польщею”, – сказав він.

Стефанчук наголосив, що польська та українська сторони хочуть, аби “ця угода була максимально амбітною”.

Голова ВР також додав, що зі своєю польською колегою обговорив питання формування міжнародного компенсаційного механізму для України, міжпарламентської співпраці. Своєю чергою пані маршалок Сенату Польщі наголосила, що необхідно зробити все для продовження міжнародної підтримки України.

“Ми переконані, що хороша координація політичних ініціатив окремих урядів і парламентів має важливе значення для збереження широкої міжнародної підтримки України”, – зазначила Кідава-Блонська.

Вона розповіла про домовленість зі Стефанчуком надалі продовжити роботу на всіх рівнях, починаючи зі спікерів парламентів, різних парламентських груп і закінчуючи окремими депутатами.

“Ми зробимо все, щоб ще в поточному році розпочався процес інтеграції України з Європейським Союзом, переговорів України з Європейським Союзом. Це, звісно, буде довгий процес, складний, але краще, щоб він розпочався”, – сказала спікерка Сенату Польщі.

Та запевнила, що польські сенатори і надалі, і всередині країни, і за кордоном наголошуватимуть на необхідності допомоги Україні та консолідації міжнародної спільноти навколо ідеї солідарності з Україною.

Читайте також:
Зеленський обговорив з прем’єркою Естонії завершення роботи над безпековою угодою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна