Полковник ЗСУ Сергій Череватий став новим гендиректором “Укрінформу”. ДОПОВНЕНО

доповнено

Генеральним директором національного інформаційного агентства «Укрінформ» відсьогодні призначено полковника ЗСУ Сергія Череватого.

Про це повідомив у п’ятницю, 24 травня,  т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

«Агентство Укрінформ є складовою державної системи іномовлення України. Сьогодні, у воєнний час, головним його завданням є висвітлення у міжнародному інформаційному просторі українського опору та зосередження світової уваги на питаннях підтримки нашої держави», – зазначив він.

Карандєєв підкреслив, що Сергій Череватий – авторитетний військовий журналіст, речник Східного угруповання ЗСУ, полковник, кандидат політичних наук.

Він висловив впевненість, що новий керівник посилить ефективність агентства та організує його роботу відповідно до актуальних завдань.

Також глава МКІП подякував за роботу Олексію Мацуці, який обіймав посаду гендиректора “Укрінформу” від листопада 2023 року.

Важливо: те, що військовослужбовець може очолювати інформаційне агентство, прописано у відповідному указі президента України від 23 травня 2024 року.

Так, згідно з цим документом, у перелік посад, що заміщуються військовослужбовцями Збройних сил України, додали генерального директора Українського національного інформаційного агентства “Укрінформ”.

Читайте також:
Кафедру військової журналістики ВІКНУ очолив полковник Сергій Череватий: що про нього відомо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна