Війна під “одноразками”: як тримає позиції і навалює по ворогу 79-та ОДШБр у районі Новомихайлівки. ВІДЕО

Травень 2024. Донецька область, Курахівський напрямок, поблизу села Новомихайлівка. Ось уже понад рік тут непохитною стіною стоїть 79-та Таврійська десантно-штурмова бригада ЗСУ.

Село Новомихайлівка на мапі DeepState станом на 16 травня 2024

Для росіян цей відтинок фронту стратегічний, адже прорвавши його вони зможуть вийти на містечко Курахове. Наші десантники щодня стримують тут десятки ворожих атак. Великими колонами ворог уже майже не атакує, в основному малими групами до десяти штурмовиків. Їхні обсмалені трупи залишаються гнити на весняному сонці.

При цьому агресор і надалі переважає в техніці, артилерії, домінує в небі. З осені 2023 року значно побільшало ворожих FPV-дронів, тепер це чи не головний засіб ураження.

“Зараз упор іде на подавлення РЕБом їхніх одноразок. Основна їх маса давиться нашим РЕБом. Але є й такі, що долітають. Тоді дуже погано”, – пояснює ситуацію щодо протидії російським ударним безпілотникам один з офіцерів 79 ОДШБр.

“Одноразками” тут називають FPV-дрони.

Начарт Дмитро коригує вогонь нашої батальйонної артилерії. Снарядів хоч і обмаль, але влучань для противника не шкодують. Головне – не дати росіянам накопичити сили для штурму.

Цей російський танк із піхотою тиждень тому намагався прорватися вглиб наших позицій, але був знищений разом з екіпажем і десантом. У такі самовбивчі наступи противник кидається ледь не щодня.

На позиціях десантників “сімдесят дев’ятки” побував відеожурналіст “Новинарні“.

Відео:

Читайте також:
“До фінішу не дійшли”: 79 одшбр під час штурму біля Новомихайлівки знищила вісім російських мотоциклів та БМП

Проєкт “Strategic Media Support Program” реалізує Львівський медіафорум
за
фінансової підтримки People in Need (PIN) та Pioneer Foundation

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.