Бельгія надає 9 млн євро для відновлення енергоінфраструктури України

Бельгія виділить ще 9 мільйонів євро допомоги для відновлення пошкодженої енергетичної інфраструктури в Україні.

Про це заявила міністр з питань співробітництва у сфері розвитку Кароліна Геннес, повідомляє бельгійський мовник RTBF.

“Енергетична інфраструктура України зруйнована, вона залишається дуже централізованою, що робить її вразливою. Саме тому ПРООН (Програма розвитку ООН – ред.) наголошує на необхідності розвитку сталих і децентралізованих джерел енергії”, – сказала Геннес, її цитує “Економічна правда”.

“Через ООН Бельгія допоможе відновити енергетичну інфраструктуру навколо Харкова, який зараз перебуває під щоденними обстрілами російської армії. Разом з військовою підтримкою це допоможе зміцнити стійкість України”, – додали в бельгійському уряді.

Повідомляється, що 9 мільйонів євро Бельгія спрямує на підтримку проєктів у рамках Програми розвитку ООН, яка спеціалізується на питаннях економічного розвитку.

Саме за цією Програмою після початку російського вторгнення в Україну надійшли перші електричні генератори, а пізніше – поставлялися запасні частини та обладнання для ремонту пошкодженої обстрілами енергетичної інфраструктури.

Читайте також:
Бельгія прискорить передання Україні F-16, виділить €200 млн на ППО і передасть ракети з власних запасів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна