РосЗМІ: у Башкирії горить нафтопереробний завод після атаки БПЛА

Удень 9 травня дрони атакували нафтопереробне підприємство “Газпром нафтохім Салават” у Башкирії (РФ), після чого там сталася пожежа.

Про це пише низка російських Telegram-каналів, зокрема “Baza“.

“Безпілотник ударив в установку каталітичного крекінгу близько першої дня. Після цього співробітники підприємства почули вибух і побачили дим. Займання невелике, тому евакуювати працівників не стали, завод працює у штатному режимі”, – стверджує паблік.

За словами глави Башкирії Радія Хабірова, зараз на місці працюють екстрені служби та керівники силових відомств. Попередньо, ніхто не постраждав.

“Baza” показав відео з місця пожежі на підприємстві. На кадрах можна побачити невідомий літаючий об’єкт над підприємством, а також стовп чорного диму.

ОБЕРЕЖНО! На відео нецензурна лексика!

Зазначимо, що  “Газпром нафтохім Салават” знаходиться на відстані понад 1400 км від державного кордону України. Підприємство здійснює повний цикл переробки вуглеводневої сировини та виробництво 150 найменувань продукції.

Читайте також:
У російському Омську палають три ємності із нафтопродуктами, здійнявся стовп чорного диму. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна