Комбриг 79 одшбр спростував заяву росіян про повне захоплення Новомихайлівки на Донеччині

Командир 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади Євген Шматалюк спростував заяву російських військ про нібито повне захоплення селища Новомихайлівка Донецької області (Мар’їнський, або Новопавлівський напрямок). Частину цього населеного пункту досі контролюють Сили оборони України.

Про це він сказав в інтерв’ю ТСН на каналі “1+1” в ефірі телемарафону 22 квітня.

За словами Шматалюка, та частина Новомихайлівки, де перебувають ворожі сили, перебуває “під нашим вогневим контролем, що є немаловажливим”.

“Десь відсотків 15-20 ще утримують підрозділи 79-ї бригади. Ми не збираємося рухатися нікуди, крім як уперед”, – заявив комбриг.

Селище Новомихайлівка на мапі DeepState станом на 23 квітня

Одну позицію ЗСУ окупанти атакували понад 10 разів щодня. Шматалюк наголосив, що росіяни очікували зайняти цей населений пункт спочатку в січні, потім – в лютому. Дедлайни кожного разу змінювалися, проте досі мети ворог не досягнув.

“Зараз близько 10 військових частин – дві бригади та вісім полків – здійснюють штурмові дії. Тактика – навали, м’ясні штурми. Противник іде вперед, втрачає особовий склад, на їхнє місце відправляють нових”, – зазначив він.

Бої за Новомихайлівку

Воїни 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади вже пів року ведуть бої за село Новомихайлівка Донецької області. Жорстока битва за маленьке село, де раніше мешкало всього півтори тисячі людей, почалась наприкінці осені. За цей час миколаївські десантники знищили там 314 одиниць техніки російських військ.

Карта з документальним підтвердженням знищеної російської техніки, опублікована пресслужбою 79 одшбр 19 квітня

Напередодні у бригаді заявили, що щоб захопити Новомихайлівку росіяни зосередили на вузькій ділянці фронту відразу 10 своїх бригад і полків загальною чисельністю до 30 тисяч бійців. Окупанти щодня кидають в атаку танки, бойові броньовані машини і не жаліють піхоти.

Читайте також:
Протягом доби ворог завдав 77 ворожих авіаударів, – Генштаб

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.