Зеленський після ставки: Армія РФ має завдання демонструвати хоч якісь перемоги до 9 травня

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача. На ній йшлося про ситуацію на полі бою, зброю, захист міст, громад та критичної інфраструктури.

Про це глава держави повідомив у понеділок, 22 квітня.

Щодо фронту доповідав головком Олександр Сирський.

“Окупаційна армія має завдання без огляду на власні втрати демонструвати хоч якісь перемоги до 9 травня. Тепер їх підганяють ще й позитивні рішення друзів України. Нашим воїнам складно, але надходження необхідної допомоги вирівняє ситуацію. Саме тому підтримка конкретною зброєю, яка є в наших партнерів, необхідна нам невідкладно”, – йдеться у повідомленні.

Також обговорили власне виробництво – щодо цього доповідав міністр оборони Рустем Умєров.

“Ми працюємо над новим форматом угод, який, з одного боку, не переобтяжуватиме військовий бюджет, а з іншого – гарантуватиме виробникам довготривалі зобов’язання держави”, – прокоментував президент.

Зеленський доручив до наступного засідання Ставки (яка часто проходить по понеділках) зібрати всі дані розвідок про наміри російських терористів нищити цивільну інфраструктуру та підготувати всеохопний план подальших дій: посилення фізичного захисту, перерозподіл систем ППО та децентралізації.

Читайте також:
У Київ приїхав новопризначений командувач оборони Данії: зустрівся із Сирським та Умєровим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.