ЗС РФ 17 квітня атакували Чернігів трьома “Іскандерами”. Один з них виготовлений не раніше кінця травня 2023-го, – Суспільне

Російські війська 17 квітня атакували Чернігів крилатими ракетами “Іскандер”. Унаслідок цього обстрілу загинуло 18 людей. Ще 78 отримали поранення, з них четверо дітей. 18 квітня було завершено пошуково-рятувальну операцію на місці події.

Загалом, як зазначав начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус “Суспільному”, окупанти вдарили по Чернігову трьома “Іскандерами”.

Виявилось, що одна з цих крилатих ракет була виготовлена не раніше кінця травня 2023 року. Про це свідчить одна з деталей ракети, яку зафіксували журналісти “Суспільного” на місці події, з датою виробництва — 30.05.2023. Про цю дату вироблення окремих деталей ракет казав Чаус.

Крім того, зафіксовано уламок ракети з маркуванням “9М727”, що відповідає типу крилатої ракети класу “поверхня-поверхня” російського оперативно-тактичного ракетного комплексу “Іскандер-К”.

Уламок ракети з маркуванням “9М727” російського оперативно-тактичного ракетного комплексу “Іскандер-К” в Чернігові 17 квітня 2024 року. Фото: “Суспільне Чернігів”

Як писала “Новинарня”, приблизно о 9:00 17 квітня росіяни завдали трьох ракетних ударів по Чернігову. В ОВА одразу повідомили, що серед цивільних є загиблі та багато поранених.
Під удар ракет “Іскандер” потрапили об’єкти цивільної та соціальної інфраструктури. Зокрема, є пряме влучання у 8-поверхову будівлю готелю. Також пошкоджені сусідні будівлі, зокрема лікарня, та автомобілі.

Читайте також:
Унаслідок ракетного удару по Чернігову загинула 25-річна поліцейська Аліна Миколаєць

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна