Єврокомісія схвалила виділення €50 млрд на реформи в Україні

Європейська комісія схвалила план реформ Ukraine Plan, запропонований урядом України, який передбачає виділення Києву 50 мільярдів євро макрофінансової допомоги протягом 2024-2027 років.

Про це в понеділок, 15 квітня, пише “Європейська правда” з посиланням на повідомлення Єврокомісії.

Згідно з оцінкою Єврокомісії, план реформ “у дієвий спосіб відповідає цілям Ukraine Facility, визначаючи ключові реформи та інвестиції, які можуть сприяти сталому економічному зростанню та залученню інвестицій для посилення потенціалу зростання країни в середньостроковій та довгостроковій перспективі”.

Також, додає виконавчий орган ЄС, план є основою для відбудови України та містить адекватні механізми захисту фінансових інтересів Євросоюзу.

Після оцінки Єврокомісії для затвердження плану реформ потрібне погодження держав-членів ЄС, на яке відводиться один місяць. Після нього Європейська комісія зможе виділити до 1,89 млрд євро у вигляді попереднього фінансування до початку регулярних виплат.

Читайте також:
Єврокомісія виплатила Україні транш макрофіну на 4,5 млрд євро

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна