Українські дрони вперше долетіли до Мордовії: атакували військову частину

Українські БпЛА атакували військову частину в місті Ковилкіно в Мордовії.

Про це 12 квітня повідомляє російський телеграм-канал ASTRA.

Як повідомляється, 11 квітня місцева влада прозвітувала, що в Мордовії нібито збито 2 БпЛА. Вдалося з’ясувати, що обидва дрони були збиті над військовою частиною 84680 у Ковилкіному. Будівлю військової частини, де раніше знаходився командний пункт, пошкоджено. Постраждалих немає.

Як повідомив речник Української добровольчої армії “Південь”, голова Громадської ради при Одеській обласній військовій адміністрації Сергій Братчук у суботу, 13 квітня, відстань до цілі становила приблизно 650 кілометрів.

“Атаковано було 590-й окремий радіотехнічний вузол (в/ч 84680), на озброєнні якого стоїть загоризонтний радіолокатор 29Б6 “Контейнер”, дальність виявлення цілей — близько 3000 км, а висота — понад 100 км”, — зазначив він.

Позиція з передавачем встановлена поблизу міста Городець Нижньогородської області, а приймальна антена та основна частина електроніки радара — у Ковилкіному.

Читайте також:
У Бєлгороді скиглять, що дрон врізався в адмінбудівлю “Газпрому”, є постраждалі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна