“Укренерго” просить українців зменшити споживання електроенергії у вечірній час

“Укренерго” закликало українців зменшити вечірнє споживання електроенергії внаслідок ранкової російської атаки на енергосистему 11 квітня та попередніх ударів.

Про це йдеться в повідомленні компанії у четвер, 11 квітня.

Там наголосили, що вранці окупанти завдали значних пошкоджень українським електростанціям. Цьогоріч це вже третя масована атака на українську генерацію.

“Під час двох попередніх також постраждали теплові та гідроелектростанції. Їх головна роль в енергосистемі – можливість швидко збільшувати виробництво електроенергії вранці та ввечері, коли споживання стрімко зростає. Сьогодні деякі з них не можуть це робити через руйнування, яких завдала російська армія”, – зазначили в “Укренерго”.

У компанії наголосили, що енергосистема може безпечно працювати тільки якщо в ній витримується баланс: споживання електроенергії = виробництво електроенергії.

“Зараз на шальці виробництва значно менше електроенергії, ніж було ще вчора, до атаки. І для того, щоб зберегти рівновагу на наших енергетичних терезах, потрібно розвантажити шальку споживання”, – кажуть в “Укренерго”.

Особливо велика потреба в зменшенні споживання є у вечірні години максимального попиту з 19:00 до 22:00. У компанії просять в цей період не вмикати потужні електроприлади або користуйтесь ними по черзі.

Читайте також:
РФ била по енергооб’єктах в чотирьох областях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна