Зеленський зустрівся з новим міністром оборони Литви: про що говорили

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з новопризначеним міністром національної оборони Литви Лаурінасом Кащюнасом у межах його першого закордонного візиту на цій посаді.

Про це повідомляє пресслужба президента в середу, 10 квітня.

Зазначається, що Зеленський подякував за всебічну допомогу Литви й готовність підтримувати Україну до перемоги. Володимир Зеленський наголосив на важливості подальшого лідерства Литви в міжнародній коаліції з розмінування та розвитку співпраці у сфері оборонної промисловості”

“Дякую за вашу підтримку, за все, що ви робите від початку повномасштабної війни. Знаю, що наші команди працюють над документом щодо безпекових гарантій. Очікуємо, що він закладе нове підґрунтя для посилення захисту наших держав”, – сказав президент.

Як повідомляється, під час зустрічі Зеленський наголосив, що українці особливо вдячні за фінансовий внесок Литви в реалізацію чеської ініціативи щодо купівлі артилерійських боєприпасів і за виділення коштів для партії дронів.

“Для України надзвичайно важливе, наголосив глава держави, ухвалення країнами-партнерами рішень щодо своєчасного й безперешкодного постачання вкрай необхідних видів техніки, озброєння та боєприпасів”, – зазначено в повідомленні.

Під час зустрічі також обговорили подальшу всебічну підтримку з боку Литви, зокрема, щодо підготовки українських військовослужбовців і реалізації реабілітаційних програм для поранених захисників.

Читайте також:
Литва хоче розібрати свої закриті ТЕС та передати обладнання Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна