Держдеп США дав дозвіл на екстрений продаж комплектуючих ЗРК Hawk на $138 млн для України

Державний департамент США дав дозвіл на екстрений продаж військової продукції за кордон на загальну суму 138 мільйонів доларів для забезпечення критичного ремонту та запасних частин для українських ракетних систем Hawk.

Про це оголосили у вівторок, 9 квітня, повідомляє американське видання Associated Press.

Таке рішення ухвалили у зв’язку з “терміновою потребою України в технічній підтримці для забезпечення працездатності ракетної системи”.

Як наголосили у державному департаменті США, зенітно-ракетні комплекси середньої дальності Hawk забезпечують протиповітряну оборону, що є однією з головних потреб безпеки України.

“Україні терміново необхідно збільшити свої можливості для захисту від російських ракетних ударів і повітряних можливостей російських сил. Збереження та підтримка системи озброєння HAWK посилить здатність України захищати свій народ і захистити критичну інфраструктуру”, — йдеться в меморандумі Держдепу.

Читайте також:
Достатньо, щоб укомплектувати одну бригаду: США передали Україні конфісковану іранську зброю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.