Rheinmetall передасть ЗСУ 20 додаткових БМП Marder

Німецький виробник зброї Rheinmetall передасть Україні 20 додаткових бойових машин піхоти Marder за дорученням уряду Німеччини.

Пр це у вівторок, 9 квітня, повідомили в пресслужбі компанії.

Замовлення було зроблене в березні 2024 року і має вартість “у середині двозначного числа мільйонів євро”.

Поставки будуть здійснені вже цього року.

Це буде версія 1A3 Marder, оснащена вбудованими лазерними далекомірами, які забезпечують ефективне й точне усунення цілей.

Як повідомили в компанії, Rheinmetall вже передав Збройним силам України тризначну кількість Marder у рамках прямих поставок і програм циркулярного обміну. Перші 20 таких бойових машин надійшли  в Україну від імені уряду Німеччини в березні 2023 року. Відтоді було поставлено ще кілька партій, кожна з яких складалась з двозначної кількості.

Як наголошують Rheinmetall, БМП Marder, яка була розроблена для Бундесверу і досі там експлуатується, є однією з найбільш перевірених у світі систем зброї такого типу. За час експлуатації машина неодноразово модернізувалась і підвищувалася її бойова ефективність.

Читайте також:
Rheinmetall хоче побудувати як мінімум чотири заводи в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна